Zavádění alergenů s Good Gout: Z obav se stává radostné dobrodružství!

Good Gout

Ovocné a zeleninové pyré, první domácí pokrmy, nové textury… Vaše miminko právě vstupuje do úžasné fáze objevování světa chutí. A co to znamená? Nastal čas představit potenciální alergeny do jeho stravy!

Odborníci mají jasno: už od ukončeného 4. až 6. měsíce můžete začít s podáváním příkrmů s postupným zaváděním potenciálních alergenů, což je klíčový krok nejen pro rozvoj chutí, ale také rozvíjí jejich toleranci k těmto potravinám.1

Žádné obavy

Rodiče, rozumíme vám. „Alergeny? Tak brzo?“ Možná máte spoustu otázek – jak, kdy a v jakém množství je zavést? Ale žádné obavy! Good Gout má pro vás řešení, které zjednoduší váš život. S novinkami od Good Gout se totiž zavádění alergenů stává zábavným a jednoduchým krokem k objevování světa chutí!

Jak to funguje?

Jednoduše! Good Gout uvádí na trh nové příkrmy v praktických kapsičkách, které obsahují vhodné množství potenciálních alergenů pro první seznámení. Můžete tak se svým děťátkem s chutí objevovat lahodnou chuť krevet nebo nasládlou chuť lískových oříšků. Příkrmy jsou navíc obohaceny o BIO zeleninu z permakulturní zahrádky. Jednoduché složení s krátkým seznamem ingrediencí a výjimečnými surovinami dodává příkrmům šmrnc, který si vaše dítě zamiluje!

Tipy pro zavádění alergenů do stravy dítěte

Když přemýšlíte o zařazení nových potravin do jídelníčku svého malého gurmána, určitě chcete postupovat s maximální péčí. Značka Good Gout vás provede světem korýšů a ořechů, ale co ostatní potravinové alergeny? Nebojte se, jsme tu, abychom vás bezpečně provedli i touto částí cesty! Naše tipy pro zavádění alergenů do stravy dítěte jsou tady:

  • Pomalu, ale jistě. Začněte s jedním alergenem. To vám umožní sledovat reakce a případné alergie okamžitě rozpoznat.
  • První lžička je důležitá. Nový alergen zavádějte během dne, kdy můžete dítě pozorovat. Vyhněte se zavádění nových potravin před spaním.
  • Vyzkoušejte a čekejte. Po zavedení nového alergenu počkejte 3–5 dní, než přidáte další. Toto okno vám umožní identifikovat případné reakce.
  • Buďte připraveni. Mějte po ruce kontakt na pediatra nebo alergologa, pokud by došlo k neočekávané reakci.
  • Dejte na intuici. Každé dítě je jedinečné. Pokud cítíte, že je ještě brzy na zavedení určité potraviny, dejte si na čas.

Alergické reakce? Mějte vše pod kontrolou!

Někdy se stane, že některé suroviny prostě těm nejmenším nesednou. Když zkoušíte nový alergen, je důležité pozorně sledovat, jak na něj vaše děťátko reaguje.

Co sledovat na kůži: Pokud zaznamenáte otok obličeje, rtů nebo jazyka, nebo se na tělíčku vašeho děťátka objeví červené pupínky či skvrny, je čas zbystřit. Svědění nebo náhlý výskyt ekzému mohou být dalšími varovnými signály!

Zažívání pod drobnohledem: Zvracení nebo opakované průjmy? To nejsou jen „obyčejné“ potíže s bříškem. Tyto příznaky mohou signalizovat, že něco není v pořádku.

Dech je život: Potíže s dýcháním, hlučné dýchání, otok hrdla nebo astma? Tyto příznaky berte opravdu vážně a nečekejte, až se situace zhorší.

Nepřestává plakat? Náhlá podrážděnost a neutuchající pláč mohou být také ukazateli alergické reakce. Děťátko tak může signalizovat, že něco není v pořádku.

Nezapomeňte důvěřovat vašemu rodičovskému instinktu a podpořte vaše dítě na cestě k rozmanitému jídelníčku. Buďte průvodci vašeho malého objevitele chutí. S láskou, péčí a radostí.

Připraveni na objevování? Good Gout vám kryje záda!

 

Zdroje:  

  1. https://www.mangerbouger.fr/ressources-pros/ressources-documents-mooc-liens-utiles/professionnels-de-sante/introduction-les-allergenes-alimentaires-des-4-6-mois 

Potravina pro zvláštní výživu. Potravina by měla tvořit pouze součást smíšené a vyvážené stravy dítěte.