Nezapomenutelná Baby shower: kontrolní seznam a nápady!

Čekáte přírůstek do rodiny a rádi byste pro něj a pro nastávající maminku uspořádali nezapomenutelnou baby shower party? Hledáte kreativní a zábavné nápady, jak ji udělat jedinečnou a jak vykouzlit příjemnou atmosféru pro nastávající maminku i pro hosty? Máme pro vás zaručené tipy, díky kterým na ni budou všichni ještě dlouho vzpomínat.

Aby party začala osobně, vyplatí se investovat do pozvánek. Nejde ani tak o peníze, jako o energii a kreativitu.

Pozvánka papírová i digitální

Abyste vytvořili vizuálně zajímavou pozvánku, nebojte se experimentovat s barvami, vzory i fonty písma. Použít můžete oblíbené barvy nastávají maminky, genderově neutrální barvu levandule, jarní žlutou nebo líbezný odstín máty. Do pozvánky zkuste přidat vtipnou básničku nebo obrázek s miminkovskou tématikou a využít můžete i další prvky, jako je snímek z ultrazvuku nebo jméno budoucího novorozence, případně jeho „pracovní jméno“. Pozvánka na party může být tradiční papírová nebo klidně jednoduchá digitální, třeba fotografie kombinovaná s textem. Velice originální může být také krátké a vtipné video!

Tipy hlavni_(1)

Vyberte barevné schéma a dekorace

Výběr motivů a barev je důležitým a hlavně zábavným krokem, protože barvy vytvářejí atmosféru a jednotný vzhled večírku. Barevné provedení volte například podle ročního období nebo preferencí budoucích rodičů. Tradiční světle modrá nebo růžová se hodí vždy, ale zkusit můžete i neutrální barvy nebo pastelové odstíny, jako je šedá, béžová, mátově zelená nebo levandulová. Při zdobení nezapomínejte na detaily – na ubrusy, ozdobné ubrousky, balónky, přáníčka, jídelní lístky a květinové aranžmá. Vytvoříte tak krásný a osobní prostor, díky kterému bude tento den nezapomenutelný. A nezapomeňte ani na takové detaily, jako jsou fotografie z dětství budoucích rodičů, malé dětské botičky a dětské oblečení. Kromě toho, že jsou roztomilými dekorativními prvky, lze je využít i po večírku.

Zábavné hry a aktivity

K oblíbeným hrám na Byby showers patří hádání jména dítěte, přebalování panenky jednou rukou (se zavřenýma očima) nebo hádání chybějícího slova v dětské písničce. Zábavný je také kvíz s dětskou tématikou, zejména pro rodiče, kteří čekají první dítě. Hádat a kreslit je možné také rysy obličeje miminka a zkoušet, jak bude vypadat, když v sobě spojí vlastnosti obou rodičů. Nejúspěšnější hry můžete odměnit zábavnými cenami, třeba malými čokoládami. Pokud jsou mezi hosty talentovaní zpěváci a hudebníci, můžete je požádat o malé vystoupení, přičemž na závěr se k nim můžou přidat všichni přítomní. Zpívat můžete nějakou známou dětskou píseň, kterou upravíte tak, aby na nové rodiče pasovala.

Rozmazlování nastávající maminky

Zkuste pro maminku připravit relaxační aktivity, díky kterým se pro ni den oslavy stane výjimečným. Uspořádejte třeba chvilku jógy nebo meditace, která jí pomůže uklidnit se a soustředit se na budoucí miminko. Na večírku podávejte lehké a výživné občerstvení, jako je ovoce, smoothie a ořechy, aby si maminka chystající se na mateřství užila zdravou energii. Navíc jí můžete sestavit hýčkající balíček, který bude obsahovat třeba toaletní potřeby nebo dárkový poukaz na masáž. Můžete také hostům rozdat dárkové karty s drobnými rozmazlovacími úkoly, které by mohly budoucí rodiče potěšit, jako je poukaz na hodinové hlídání dětí, joggingový klub s kočárkem nebo třeba příprava oběda pro nastávající maminku. To všechno jsou věci, které přinášejí radost a lehkost do každodenního života nastávajících rodičů.

Lahodné pochoutky s dětskou tematikou

Vrcholem oslavy často bývají lahodné pochoutky s tématikou miminka, přičemž velmi dobře funguje sezónní ovoce a zelenina. Lahůdky můžete ozdobit třeba tak, že budou vypadat jako lízátko z dětských ponožek nebo sušenky vyrobené ve tvaru dětských nožiček. Večírek je možné uspořádat také tak, že každý host přinese něco sám za sebe. A také nápoje můžou mít nádech něčeho výjimečnějšího. Podávat můžete třeba nealkoholické koktejly nebo ochucené vody, které snadno vyrobíte tak, že přidáte jahody, citrusové plody nebo lístky máty peprné do perlivé či pramenité vody. A pojmenovat je můžete zábavnými názvy, jako je Noční buzení miminka nebo Překvapení v košíku na hračky.

Tipy_nohy (1)

Vzpomínky zůstávají

Vydařený večírek se může stát nezapomenutelným díky zachycení prchavých okamžiků na fotografiích. Můžete například domluvit profesionálního fotografa nebo rodičům darovat krásné fotoalbum, do kterého uložíte snímky právě z tohoto večírku. Hezké je také vytvořit fotokulisu v místě party, kde si hosté zapózují s nastávající maminkou. A velice hezkým dárkem je také poukaz na profesionální fotografování v ateliéru u profesionálního fotografa.